dimarts, 24 de març del 2009

24 de març dia dels drets humans















hola! avui a l'argentina és dia festiu... per què?

perquè avui fa 33 anys que el general Videla va perpretar l'últim colp d'estat que va deixar un balanç de 30mil desapareguts i una ferida oberta entre els argentins que no es comença a tancar fins ara.

hui he anat a l'ESMA (escuela de mecánica de la armada) on la Fundació Madres de la Plaza de Mayo han obert un Espai Cultural dedicat als fills que van desaparèixer durant els anys de la dictadura, on fer activitats i actes perquè diuen que estan cansades de patir, que volen construir un futur al mateix lloc on els "milicos" van torturar i segrestar els seus fills. Perquè és en aquell lloc on els desapareguts són presents.

Així doncs, l'acte de hui era la cloenda de la semana de Jornadas de Pasión y Lucha i feien una obra de teatre, un concert de música dintre del festival de la cançó social i, com no, un parlament de la líder de les Madres: Hebe de Bonafini; que jo la vaig poder vore en València, ja fa uns anys que vingué a la universitat per presentar un dels projectes que tenien en marxa, la creació d'una universitat popular (un altre dia vos conte el tema de les universitats perquè és també curiós).


Total, que l'acte ha sigut molt interessant, hi havia un fum de gent: famílies senceres, joves, sindicalistes, batucades, banderes... (de sobte m'he enrecordat de moltes de les mogudes que he assitit amb els amics i la família).

per a més info: madres.org i per què veieu que açò també ens toca de prop...

ale besets...

3 comentaris:

  1. mare meua 30.000 desapareguts/des... quin horror!

    vinga, una abraçada forta i segueix escrivint-nos...

    ResponElimina
  2. calfrets!! perque fan festa??!! que'ls compre qui els entenga!!

    vinga xiquet, cuidat molt, besets.

    ResponElimina
  3. ah! i jo també vaig veure a la Hebe en València... i recorde que em va canviar la vida... el punt de mira de moltes coses.

    adepren molt, bonico!!

    ResponElimina